Få koll på din kropp under träning

Du kanske nyligen har påbörjat ett gymmedlemskap eller börjat idrotta i någon förening. Ibland känns kroppen lätt och smidig, medan den andra gånger känns trött och seg. Vi har dessutom olika form olika dagar.

Aktivitetsklockor

Om du vill få bättre koll på din aktivitet kan det vara värt att köpa en aktivitetsklocka. Det är ett sätt att ta kontroll över sitt liv och förbättra sin livsstil. Klockorna kan hjälpa dig att mäta olika typer av aktiviteter. Vissa har till och med inbyggda sportappar och vågar för att du ska få ultimat kontroll. Är du sugen på aktivitetsklockor finns passande produkter från Garmin. Klicka här för att läsa mer om deras smartwatches.

Träningsteknik

Ett annat sätt att få mer kontroll är läsa på noga om vad som händer med kroppen vid olika typer av övningar. Det är viktigt att ha rätt form och teknik när du tränar, annars kan du felbelasta och skada dig. För att få koll på din kropp under träningen bör du be någon visa dig på gymmet eller låta en vän kika så att din teknik ser rätt ut. Läs på mer om specifika övningar du planerar att göra. Lycka till!